Kapcsolat: striker@striker.hu

Legújabb tartalmak

Jelenlegi hely

Kishantos élni akar

Nagyszerű hír, hogy az ombudsman támogatja a kishantosiak beadványát tönkretételük, jogfosztásuk ellen.
http://index.hu/belfold/2013/12/10/az_ombudsman_igazat_adott_kishantosnak/
Kishantos biogazdálkodása, népfőiskolai tevékenysége mintaértékű kezdeményezés Magyarországon. Érthetetlen a kulturális kormányzat passzivitása ügyükben.Ha követésre méltónak tartanák a népi írók hagyományát, Németh László hagyományát, Benda Kálmán és Harsányi István hagyományát, akik mind-mind összekötötték a magyarság jövőjét és a népfőiskolai gondolatot - sőt sokkal inkább mindezekkel a népfőiskola demokratikus, öntevékeny gyakorlatát, nos akkor kiálltak volna, kiállnának Kishantos mellett.
A biogazdálkodás mellé állt jó negyedszázada Donella Meadows - A növekedés határai, a Római Klub jelentésének egyik szerzője és a nemzetközi tagságú Balaton Csoport is, amikor magyar szakembereket láttak vendégül és vitt ő személyesen körbe organikus farmokon az Amerikai Egyesült Államokban. 1986-ban (az úton magam is részt vettem, a tanulságokról készített filmem itt látható: http://www.youtube.com/watch?v=8BTEvCRsUUo ) Kezdeményezésük sajnos nem törte át az államszocialista mezőgazdaság feletti vegyipari lobby erejét. De az azt követő energetikai-földmanipulációs korszakok is erősebbek a józan ész szavánál.
Pedig Magyarország a biogazdálkodás, a fenntartható mezőgazdaság Mekkája lehetne. Napfényben, vízben, kitűnő termőföldben és szakértelemben egyaránt gazdag ország vagyunk. A föld és az emberi tálentum együttes erejének elpocsékolása több, mint rövidlátó politikai bűn - egy kultúra, egy közösség tragédiája.