Kapcsolat: striker@striker.hu

Legújabb tartalmak

Jelenlegi hely

In Memoriam dr. Striker Ottó György

Ezúttal a szokásosnál személyesebb bejegyzés.
Ma száz éve, 1913. november 11-én született apám, néhai dr. Striker Ottó György fizikusmérnök, feltaláló, egyetemi tanár, a Nemzetközi Méréstechnikai Konferencia - IMEKO - alapító főtitkára.
Találmányai között szerepel az első hordozható világvevő rádiókészülék, a Zenith TransOceanic Clipper antennájának s így végső soron a készülék használhatóságának kifejlesztése, valamint a hazugságvizsgáló - a Poligráf - képalkotó rendszeréhez szükséges érzékelő műszerek kifejlesztése. A TransOceanic Clippert modernizált változatokban 40 évig gyártották Amerikában.
Egy évvel ezelőtt a Nosztalgia Rádió Egyesület - Rádiógyűjtők Magyarországi Klubja felkért egy apám életét ismertető előadásra a Puskás Tivadar Távközlési Technikumban tartott közgyűlésük alkalmából.
Egy évre rá, tegnap értesítést kaptam, hogy az előadást feltették az internetre - külön a vetített ppt-ét és külön a kísérő előadást. A kettő egyidejűleg is nézhető, ha külön-külön böngészővel indítjuk el őket függőlegesen egymás mellé helyezve a képernyőn, és az elsőt a bal oldalra húzva 0:00-nál, míg a másodikat, az előadást a jobb oldalra téve 3:40mp-nél indítjuk el.
A ppt linkje: http://youtu.be/x6xDApTvrEE
Az előadásé: http://youtu.be/eaYhxOhlwyc
Az így együtt megtekinthető anyag - Striker Ottó György pályafutásának összefoglalása - 36 perc.