Kapcsolat: striker@striker.hu

Legújabb tartalmak

Jelenlegi hely

Andragógia és Művelődéselmélet - egy új folyóirat

Az elmúlt év végén online - és szerencsére azóta már ki is nyomtatott - folyóiratott indított az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Kara Andragógia és Művelődéselmélet címmel.
Első ízben 1988-ban adtam ki, szó szerint szamizdat-ként egy Álmodozó című lapot, hogy jelezzem: vége az egypártrendszernek, létrehoztunk 1988. március 15-én egy másik pártot. A hírt ugyanis nem hozta le másik újság, egyszerűen kivágták beküldött írásomból.
Ilyen tapasztalatok után átérzett felelősséggel, nagy figyelemmel és örömmel álltam neki a lapszerkesztésnek - egy olyan fórum megteremtésének, amelyik erősíteni és képviselni kívánja a gondolatok közlésének, az elmesúrlódások lehetőségének (gr.Széchenyi István) gyakorlását.
A folyóirat bekerült a nemzetközi vérkeringésbe (angol és német nyelvű írások is megjelentek már benne), a Slavic Review felvette a szerintük figyelemre méltó kelet-európai folyóiratok közé.
A rádiók egyike is felfigyelt rá, megjelenéséről a Radio Q 99.55 adott hírt egy interjúben, melyet a műsorvezető-szerkesztő hozzájárulásával - kis video-kanyarral - itt meghallgathatóvá teszünk.
A folyóiratért köszönet az olvasóknak, hallgatóknak, szerzőknek és szerkesztőknek.
Akár hiszik, akár nem, erről írtam annak idején 1988-ban az Álmodozó-ban: meg kellett szüntetnünk az egypártrendszert, a sajtómonopóliumot, az egyirányba haladás diktátumát.
A sok megvalósítatlan program helyett jobbak a megvalósított álmok.
.
A folyőirat bemutatása a Radio Q 2013. február 2-iki adásában.